Verktyg du behöver

Du som är en gedigen hemmafixare och gillar att renovera både stort och smått hemma – vad för verktyg är de allra viktigaste du behöver och vad finns det att tänka på så att du inte skadar dig?

renoveraKlart du behöver smarta verktyg och redskap, liksom material, vilka och tålamod – när du renoverar, rustar eller fixar med ett DIY-projekt hemma. Dessutom behöver du rätt batterier till de verktyg som är batteridrivna. Hitta rätt batteri till rätt verktyg, från det varumärke redskapet har, här på https://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/batterier/verktygsbatterier/index.html.

Verktyg att ha för hemmaprojekt och renovering

Verktyg nummer ett är en skruvdragare av bra kvalitet. Men det skadar inte att ha fler redskap att ta till i verktygslådan. Det är allt från skiftnyckel till olika typer av sågar, avbitare, hammare, filar och sandpapper. Men hur ska du gå tillväga för att inte skada dig när du arbetar, inne eller ute? I en artikel i Expressen tipsas det om följande:

  • Planera. Vilken säkerhetsutrustning, verktyg och material behöver du för att utföra uppgiften? Planera och köp in allting i god tid.
  • Skydda dig rätt. Se till att använda nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar, skyddsskor och rejäla arbetskläder.
  • Rätt arbetsställning. Arbeta inte med händerna över huvudet längre än ett par minuter och växla arbetsuppgifter ofta. Jobba med rak rygg och böjda ben.
  • Be om hjälp. Utför inte en arbetsuppgift ensam om du är osäker. Två är alltid bättre än en!
  • Kontrollera verktygen. Testa och kontrollera alltid verktyg innan du använder dem. Motorsågen eller gräsklipparen kan ha försämrats efter en vinter i förrådet.

Det gäller även att ha ett verktyg som verkligen fungerar för syftet. Uppdatera verktygslådan allt eftersom. Och är du nybörjare? Då kan du utgå från dessa tips från en artikel i GP:

1) Låt allt ta den tid det kräver. Stressa inte och planera för att saker tar längre tid än du tror.

2) Skaffa bra verktyg, det gör arbetet både lättare och roligare.

3) Gör saker tillsammans!

4) Börja i rätt ände. Ett litet projekt som snabbt blir klart ger självförtroende, men glöm inte heller vad huset faktiskt behöver. Ett tätt tak är viktigare än den trendigaste kulören på köksluckorna.

5) Förbered gärna nästa års projekt på hösten. Ska du bygga en altan nästa sommar? Sätt plintar och gjut på hösten så kan du åka direkt till brädgården nästa vår!

Mer tips går det att se i video på TV4 här.

Scroll to top