Luftvärmepumpens olika fördelar

Det finns olika sätt att värma upp hus på. Vad är fördelarna med en luftvärmepump? Och vilka är de andra uppvärmningssätten som även finns på marknaden?

När det kommer till uppvärmning av hus finns det allt från oljepanna och pellets till ved, el och jordvärme att välja på, med flera. En populär uppvärmning som dessutom är billig i drift är värmepumpar – som finns i en rad olika utföranden och modeller. En sådan är panasonic luftvärmepump, det är en av de största tillverkarna av luftvärmepumpar på den nordiska marknaden och erkänt för att vara pålitligt och att ligga i framkant i utvecklingen.

Fördelar med luftvärmepump som uppvärmning

Det finns flera bra saker med luftvärmepumpen som uppvärmningsalternativ, ett är det som nämnt, att dessa generellt är billiga i drift. Några av fördelarna skrivs det mer om i denna artikel från Expressen:

Luft/luftvärmepump är den enklaste och billigaste anordningen. Den värmepumpen hämtar värme från utomhus och sprider sedan värmen in i huset. Har man en luft/luftvärmepump så kan man med ett knapptryck ändra från uppvärmning till nedkylning.

Det går med andra ord att även använda en luftvärmepump till att kyla ned huset, till exempel vid rekordvarma somrar, som sommaren 2018. Den sommaren var den varmaste som någonsin uppmätts i Sverige, och en av de tio soligaste som registrerats. Den var även i allmänhet väldigt torr. Perfekt är då att kunna sätta på nedkylning hemma, för att kunna svalka ned sig inomhus och sova skönare om natten.

Mer om uppvärmningsalternativ till huset och hus som är byggda så att de knappt behöver uppvärmning går det att läsa om här.

 

Scroll to top