Så inreder du dina väggar

Om du har en tom vägg hemma kan det vara svårt att veta vad du ska göra med den. Att lämna den helt tom kan göra att rummet känns kalt och inte särskilt hemtrevligt. Möjligheterna är oändliga när det kommer till väggdekorationer, det gäller bara att hitta vad som passar just dig.

Det finns två större kategorier när det kommer till att använda en vägg. Antingen väljer du dekorationer eller förvaring. Du kan dock kombinera dessa två för att få ut så mycket som möjligt av din vägg.

Dekorera väggen med tavlor

Det första många tänker på när det kommer till väggdekoration är tavlor. Med hjälp av tavlor kan du skapa en hemtrevlig och personlig stil utan att det tar utrymme från resten av rummet. Hos Posterton finns posters i alla stilar och de har garanterat något som faller dig i smaken. När du väljer tavlor är det viktigt att komma ihåg att de ska komplettera resten av rummet och på något sätt skapa ett sammanhang. Det är väldigt populärt att skapa en tavelvägg där du sätter upp flera olika tavlor som på något vis hänger ihop med varandra. De kan matcha genom färgskala, motiv eller liknande ramar.

Andra sätt att använda en vägg

Om tavlor inte känns som något för dig kan du alltid använda väggen till något annat. För att skapa ett ljusare och luftigare rum som känns större än det är kan du sätta upp speglar i olika former och storlekar. Du kan även använda väggen som smart förvaring med hjälp av hyllor och skåp av olika slag. Antingen skåp eller bokhyllor som står på golvet eller så kan du fästa dem direkt på väggen om du föredrar det. Du kan också kombinera alla de ovanstående och använda hyllor, tavlor och speglar för att få en fin variation och maximal utdelning. När du inreder en tom vägg är det viktigt att också ha i åtanke hur resten va rummet ser ut. Om alla andra väggar är väldigt fulla med dekorationer kan det vara snyggt med en vägg som till exempel bara är målad i en annan färg, har en jättestor tavla eller bara någon simpel hylla på. Så att du skapar kontraster mellan väggarna medan de ändå matchar på något sätt.

Scroll to top