Så inreder du snickarboden med rätt tips

Har du som många andra en tanke om att inreda garaget som en hobbybod med kreativa lösningar? Då behöver du många olika verktyg och bra förvaring för att lätt komma åt dem. Verktygsvagnar, skåp, hyllor och vägghängd förvaring löser det mesta.

Utöver bra förvaring behöver du rätt verktyg till din hobbyverksamhet. Tänk praktisk förvaring även här. Finns det smartare alternativ till de ordinarie verktygen kan du hellre köpa dessa. En stor såg som de flesta faktiskt behöver tar till exempel väldigt mycket plats. Då kan en bordscirkelsåg vara lösningen. Här har man testat de bästa bordssågarna så du får ett hum om vilken du kan välja. Jämför även andra verktyg innan du slår till.

Läs på om maskiner och verktyg du behöver

Innan du bestämmer dig för att köpa ett visst verktyg eller en viss maskin – läs gärna på så mycket som möjligt om dem. Speciellt om du ska köpa en dyr maskin. Blir det fel har du slängt pengarna i sjön och det vill ju ingen. Planera, jämför olika verktyg med varandra och se över priset i olika

butiker. Det finns även möjlighet att låna till hemmafixeriet idag.

Viktiga verktyg för hemmafixaren

Vad sysslar du mest med i din hobbybod och vad inspireras du av mest? Mekar du med cyklarna, snickrar du eller tillverkar du något kreativt? Vad du än gör gäller det att veta vilka verktyg just du behöver. Hammare, skiftnyckel, tänger, sågar, borrmaskin, slipmaskin och hjälpmedel som linjal, gradskivor och måttstock brukar höra till de vanligaste och allra viktigaste verktygen och maskiner i en hobbybod. Tänk också på alla batterier som ska användas för elverktygen.

Organisation är nyckeln

Oavsett om det är en mindre hobbybod du ska inreda eller ett större garage, är organisation alltid nyckeln. Verktyg tappas lätt bort och försvinner och då kanske du köper nya i onödan bara för att hittade andra ett halvår senare.

Försök få så mycket plats det bara går genom att hitta smarta lösningar längs väggarna, i skrymslen, i taket och i förvaringslådor. Du skulle bli förvånad om du visste hur många förvaringslösningar du själv skulle kunna hitta på. Även här finns massor av information att läsa på nätet och intressanta gör det själv-magasin. Låt de verktyg du använder mest vara som mest synliga. Märk upp dem med lappar så du hänger tillbaka dem på samma ställe.

Scroll to top