Renoveringshjälp och inredningstips

Hur ska vi inreda 2019 egentligen? Och vad ska du söka på när du vill ha hjälp med renoveringen hemma?

En renovering blir oftast bättre när riktiga är inblandade, som kunniga hantverkare. Bor du i huvudstaden och vill hitta rätt i djungeln av fackmän inom renovering kan du prova att googla ”hantverkare stockholm” för att få fram utbudet. Titta sedan på recension och betyg från tidigare kunder. Om du har vänner som anlitat en firma de är nöjd med har du även det att gå på.

Inredningen för 2018 – hållbarhet

Hur har vi egentligen inrett under 2018? I Svenska Dagbladet sammanfattades förutsägelsen över hur vi skulle inreda detta, snart gånga, år på följande sätt:

Att inreda hållbart och långsiktigt blir allt viktigare. I år investerar vi i möbler som blir vackrare med åren – istället för att enbart följa säsongsbaserade trender.

Och som man ser ovan stämmer det ganska bra med hur många tänkt under året. Naturen, hållbarheten och klimatet är på allas läppar och även i tankarna. Även det återvunna plagget blev årets julklapp, så det är säkert att säga att detta är årets viktigaste budskap.

I Elle förutspås nu inredningstrenderna förnästkommande år, 2019. Det är bland annat så att man menar att 1990-talet är tillbaka, med glasbord, svampmålade väggar, färgglada mönster, färgen gul och rostfritt. Men det får gärna vara uppdaterat. Svampmålningen får gärna vara utförd med kalkfärg till exempel, och i subtilare färger än persikorosa, som var poppis under 1990-talet. Tydligen tror man även att konstgjorda växter är på tapeten nästa år, gärna mixat i inredningen med riktiga växter. Så att det blir svårt att se skillnad på riktig växt och plastväxt.

Du som vill göra om ditt sovrum kan även läsa tips här.

Scroll to top