Så fixar du ett barnkalas i världsklass

Det finns vissa ingredienser i ett barnkalas som verkligen kan göra det lyckat. Roliga aktiviteter och lekar är saker som barn ofta uppskattar och värdesätter. Om du har möjlighet att ha kalaset utomhus kan du dessutom ta det till nästa nivå.

När ett barn fyller år är kalaset en stor höjdpunkt. För att barnkalaset ska bli en succé finns det många bra tips. Att ha kalaset utomhus är en bra idé. Då finns det utrymme för helt andra saker som att hyra en hoppborg och ha fler aktiviteter. Om du vill hyra en hoppborg, se här. För barn är en hoppborg en av det roligaste sakerna som finns. Dessutom är det få som har en egen hoppborg hemma, vilket gör att barnen verkligen kommer att uppskatta den. Det viktigaste när du hyr en hoppborg är att tänka på säkerheten. Ha även koll på vilka regler som gäller när du hyr en hoppborg.

Gör aktivitetsstationer på kalaset

Förutom en hoppborg kan du förberedda olika pysselstationer där barnen kan roa sig. Att måla varandras ansikten med färg, göra egen sockervadd eller knyta egna armband av macramé är saker som barn älskar att göra. Det finns även många andra bra lekar som passar utmärkt att ha på kalas. Utgå ifrån barnens ålder när du bestämmer aktiviteter och lekar till kalaset. Tänk på att alla ska kunna vara med.

Enkel och rolig kalasmat

Det är inte bara aktiviteterna som är viktiga inslag. Tårta och mat är andra saker som är en stor del av kalaset. Det finns bra tips och recept för att höja själva maten och göra den rolig och intressant för barnen. Korv kan lätt bli bilar och en tårta kan förvandlas till ett zoo. Det är endast fantasin som sätter gränserna för vad du kan åstadkomma.

Scroll to top