Därför ska du byta ytterdörr vid fasadrenovering

Att ha en säkerhetsdörr har många fördelar. Den gör det bland annat svårare för tjuven att ta sig in i ditt hus. Det finns även andra bra saker som skrämmer bort en tjuv.

När du är i färd med att renovera fasaden på huset är det en bra idé att byta ytterdörr om du vill öka säkerheten. Genom att sätta in en säkerhetsdörr istället för en vanlig ytterdörr minskar du risken att drabbas av inbrott. När du ska installera en säkerhetsdörr är ett tips att titta på Prodoors säkerhetsdörrar, besök hemsidan och läsa mer där. De vänder sig till privatpersoner, fastighetsägare, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar.

“Skaffa godkända lås på alla fönster och dörrar för att göra det svårare för tjuven att komma in.” Läs mer här

Välj den högsta klassningen

Fördelen med en säkerhetsdörr är att vanliga verktyg som används för inbrott inte biter på en sådan dörr. Om du vill ha en riktigt säker dörr ska du satsa på en säkerhetsdörr med den högsta klassningen RC4. Tänk på att utrymmet mellan dörrbladet och karmen inte ska överstiga tre millimeter vid ett dörrbyte. Karmen ska inte ska svikta vid slutblecket. Om du har en balkongdörr är det värt att byta lås där. Låset som du väljer bör vara godkänt av Stöldskyddsföreningen. Säkra även upp fönsterna när du ändå håller på att renovera fasaden. Förutom en säkerhetsdörr har Polisen bra tips på vad du kan göra mer för att göra det svårare för tjuven att ta sig in.

Scroll to top