Låna pengar till renovering

Ska du renovera hemma? Då kan ett lån vara på sin plats. Inte minst om du ska sälja bostaden och räknar med större vinst när köket, toaletten eller taket är fixat. Men vad finns det att tänka på?

När du ansöker om ett lån, för vilket ändamål som helst egentligen, då är det viktigt att ta hänsyn till flera erbjudanden för att på så sätt hitta det allra bästa för just dig. På Axofinans.se går det att jämföra flertalet långivare och deras villkor samt erbjudande, för att få det bästa utvalt och presenterat på bara en dag. Det gör att du själv slipper gå till banker och förhandla samtidigt som en ansökan inte är bindande.

Lån till renovering inför försäljning?

Planerar du att sälja din lägenhet? Då kan det vara bra att få den i så fint skick som möjligt för att på så sätt höja värdet. Det går att läsa i flera olika artiklar hur du får upp värdet på din bostad, både med enkla knep, billiga förändringar och större, mer kostsamma investeringar. I en artikel i Göteborgs-Posten tipsas det bland annat om detta:

Alla småsaker i ditt hem som du har skjutit upp och retat dig på i åratal – passa på att fixa dem inför en kommande försäljning! Måla den där golvlisten som aldrig blev klar, byt ut den trasiga lampan i spisfläkten och måla klart väggen som aldrig blev färdig – Göteborgs-Posten

Fler billiga knep på hur du ökar värdet på din bostad innan försäljning går det att läsa om både här och här. Det handlar framförallt om att fixa alla skavanker, som att skruva fast lösa vägguttag, se till så att lösa kablar samlas ihop, tapetsera eller måla om där det ser ofärdigt ut. Att lägga nytt golv är relativt lätt fixat och att rekommendera ifall du har olika golv i olika rum. Det gör mycket när det kommer till första intrycket hos en potentiell köpare.

Scroll to top