Bygg en köksö med marmorskiva

Vid köksön lagar vi mat och umgås. Den är en välkommen extra arbetsyta som kan användas till mycket och den är enkel att bygga själv. Med en bänkskiva av marmor kan du förverkliga ditt drömkök.

Köket sägs vara husets hjärta och vi passerar rummet flera gånger om dagen. Här samlas familjen för att äta middag, kanske läser vi läxorna eller förbereder morgonens arbetsdag i köket. Vi tillbringar mycket tid i detta rum och därför är det viktigt att köket är utformat för att tillgodose alla våra behov. Här berättar vi om fördelarna med att bygga en köksö. Då är bänkskivan kanske den viktigaste beståndsdelen i köksön. En marmorskiva ger en garanterad wow-effekt och gör din köksö trendig och modern. Marmorskivan passar till nästan alla typer av kök, såväl moderna som klassiskt lantliga. Det är många som drömmer om ett kök i shaker-stil med vita marmorbänkar med plats för en rejäl köksö. Marmorskivor går även att få i en mängd andra nyanser, som grön, svart, beige och brun. En marmorskiva kräver lite extra försiktighet, men om du tar väl hand om den får du en yta med underbar patina.

Planera och bygga en köksö

Köksön kan du antingen bygga själv eller köpa färdig från en kökstillverkare. Att bygga själv är inte svårt. Börja med att mäta ditt kök för att se hur stor köksö du kan bygga. Fundera sedan över vilka behov du har. En köksö är en mycket praktisk arbetsyta som kan användas till många olika sysslor. Den är en utmärkt plats för tillredning och bakning. Du kan installera en spis i köksön eller en liten diskho för att skölja grönsaker. Dessutom rymmer köksön mängder med förvaring. Det enklaste är att bygga köksön av färdiga köksskåp som du monterar själv och sedan placerar vid varandra och fäster ihop.

Köksön – en social plats

Vare sig du står i begrepp att renovera köket eller bygga ett helt nytt hus är det viktigt att tänka igenom hur ditt kök ska utformas så att det passar dig och din eventuella familj. I dag är det vanligt med öppna ytor och att kök och vardagsrum flyter ihop. Det bidrar till en känsla av gemenskap och uppmuntrar till socialt umgänge. Här kan en köksö fungera som en rumsdelare samtidigt som den binder ihop de två rummen. Det trevligaste med köksön är att den blir en naturlig plats att samlas vid. Därför är detta ett toppenbra projekt att ge sig på!

Scroll to top