Reparera golv och möbler innan du köper nytt

Det finns mycket du kan göra för att reparera och underhålla i stället för att köpa helt nytt och slänga ut. Det gäller allt från golv till möbler och andra prylar i hemmet.

golvÄr dina trägolv i behov av en omläggning? Du kanske vill reparera och återskapa delar av golvet? Då är det bra att veta att Parkett Design är proffs på golvläggning och vet hur man får till ett riktigt snyggt och tåligt golv, utan att för den delen slänga ut och göra om med nytt material.

Hållbarhet och förnybara material i inredningen

Hållbarhet är något som just nu är på allas läppar. Man vill helt enkelt ta vara på och tänka ett extra varv, innan man köper nytt eller slänger ut prylar eller inredning som faktiskt kan repareras eller göras om och få ett nytt roligare utseende med DIY.

Några framtidsmaterial som listas i en artikel i Elle Decoration är några att hålla ögonen på, de är nämligen lika miljövänliga och hållbara som de är snygga. Materialen är bland andra spillmaterial, lin, kogödsel, glasåtervinning, grafen, soja, svampar, hampa, majs, kaffeskal, kork, kalksten:

Kork är ett förnybart material – vart nionde år skördas korkekarnas bark utan att träden skadas. Kork är ett miljövänligt val om man till exempel vill ha en väggbeklädnad som är ljudabsorberande och dessutom isolerar – Elle Decoration

Mer om hållbarhet och hållbarare livsstil går det att läsa om bland annat i SVT. Där skrivs det att det helt enkelt är upp till var och en att agera för att skapa ett mer hållbart samhälle. Även i denna artikel kan man läsa mer om ämnet som just nu intresserar väldigt många.

Scroll to top